Terug in de Tijd

Vroeger… Vroeger… Vroeger…
Iedereen kent het woord wel en maakt de zin vaak op zijn eigen manier af. Even een voorbeeld: “Vroeger heb ik op de middelbare school gezeten. Daarbij heb ik enorm genoten van de muziek van die tijd. Was die muziek er nog steeds maar…”

Herkent u dit? Wilt u dit nog één keer opnieuw beleven? Dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij bezitten een diversiteit aan muziek. Hierdoor kunnen wij voor verschillende generaties een leuk feest aanbieden, waarbij nummers uit het verleden centraal staan. De Top 40 lijsten zijn al vanaf 1965 een bekend begrip. Vindt u de muziek van voor die tijd interessanter? Ook dan is het voor ons mogelijk om te achterhalen welke nummers van welke bands, zangers en zangeressen in die tijd populair waren.

Jaren ‘70
De jaren ’70 waren een tijd van diversiteit. Een tijd waarin u zich als Hippie, Flower Power of als Punk kleedde. Of was u juist iemand die op plateauzolen liep? Zoveel mogelijkheden als er waren op het gebied van kleding, zoveel mogelijkheden waren er ook in de muziek. Dat maakte de jaren ’70 uniek. Unieke jaren met veel muziek van Grease, ABBA, Queen en Deep Purple. Of waren het juist de Golden Earring, de Rolling Stones en de Beatles die uw muzikale voorkeur hadden?

Mocht u een keer weer willen genieten van de muziek van de jaren ’70, dan kunnen wij u vele nummers van de Top 40 van toen laten horen. Daarnaast kunnen wij de zaal ook aanpassen met de mogelijkheden die er zijn op het gebied van licht. Wij maken hierbij gebruik van spiegelbollen en spots in verschillende kleuren.

Jaren ‘80
Na de jaren ’70 bleef er nog veel beweging in de muziek en de mode. De mode ontwikkelde zich nog verder. Er kwamen steeds meer stijlen voor. Ook werd alles naast elkaar gedragen. Je kon onder andere punk, casual en sportkleding op straat aantreffen.

Verder was er in de jaren ’80 een paar belangrijke gebeurtenissen. De jaren ’80 begonnen met een recessie. Dat doet misschien weer denken aan toen. Ook in het oosten van Europa spelen zich vele gebeurtenissen af. Een van de bekendste is de val van de Berlijnse Muur. Daarnaast zijn er vele regeringen gevallen.

Ook op de televisie zijn er vele series gekomen. Bekende zijn er dan A-team, Bassie & Adriaan, Knight Rider en Doctor Who. Ook de ontwikkeling van de muziek heeft niet stilgestaan. Daarbij zijn er veel bekende voorbeelden. Hele bekende zijn Madonna en Michael Jackson. Daarnaast ontstonden er stromingen zoals rock met The Police en Toto. Verder is er de Synth pop met Funky Town, Blondie en Duran Duran. Maar ook de disco / soul kwam in ontwikkeling. Daarin hoorden bands zoals Stars on 45, Survivor en Doris D and the Pins. Tot slot was de Nederlandstalige muziek ook populair. Zangers en bands zoals Danny de Munk, Het Goede Doel en Doe Maar zijn tot op heden nog erg bekend.

Wilt u nog eens weer genieten van deze muziek, dan is dat geen probleem. Wij verzorgen graag deze show voor u. Hebt u toch nog ook persoonlijke wensen als aanvulling op deze shows, neem dan contact met ons op. Wij zullen dit dan bespreekbaar maken in een persoonlijk gesprek.